Lasagne

27.01.2019

Lasagne: 
Noin 8 annosta

Bolognesekastike:
600 g jauhelihaa
1 iso sipuli pilkottuna
4 valkosipulinkynttä pilkottuna
oliiviöljyä paistamiseen
2 isoa porkkanaa raastettuna
2 tlk Mutti tomaattimurskaa (á 500 g)
1 ruukku basilikan lehtiä 
 mustapippuria myllystä

suolaa

Juustokastike:
12 dl kevytmaitoa
2 dl voita (huoneenlämpöistä)
2 dl vehnäjauhoja
300 g kermajuustoa raastettuna (esim. Valio Kappeli) 
muskottipähkinämaustetta 
merisuolaa 
mustapippuria myllystä

Lisäksi:
lasagnelevyjä
cheddarjuustoraastetta

1. Valmista ensin bolognesekastike. Kuullota sipuleita paistinpannulla oliiviöljyssä. Paista jauheliha kolmessa osassa, jotta paistinpannu pysyy tarpeeksi kuumana koko paistoprosessin ajan.

2. Lisää joukkoon raastettu porkkana, tomaattimurska suola ja pippuri. Pilko basilika ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Jätä kiehumaan hiljalleen ilman kantta, jotta ylimääräinen neste haihtuu pois. Tarkista maku.

3. Sekoita voi ja vehnäjauho keskenään tasaiseksi tahnaksi. Kiehauta maito kattilassa ja lisää koko voijauhotahna maidon joukkoon samalla vispilällä sekoittaen.  

4. Kun kastike on suurustunut paksuksi lisää joukkoon juustoraaste ja oman maun mukaan mausteet. Tarkista maku.  

5. Kokoa lasagne: alimmaiseksi juustokastiketta, lasagnelevyjä, bolognesekastiketta, lasagnelevyjä ja aloita alusta. Lasagnen kokoaminen lopetetaan siten, että juustokastike on päällimmäisenä ja päälle ripotellaan hieman juustoraastetta. 

6. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa 45 minuuttia.  


Lue alkuperäinen tekti täältä.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita