Pizzaa Pizze-kirjan mukaan
Pizzapohja
Kohotusaika 7-8 h
500 g 00-jauhoja
3,5 dl kylmää vettä
4 g tuorehiivaa
7 g suolaa
1,5 rkl oliiviöljyä
1. Ota ½ dl vettä erilleen ja liuota siihen suola.
2. Liuota hiiva loppuun 3 dl vettä.
3. Lisää jauhot ja vaivaa rauhallisesti hetken aikaa.
4. Lisää suolavesi ja vaivaa kunnes vesi on täysin imeytynyt.
5. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa kunnes se on täysin imeytynyt.
6. Vaivaa lopuksi noin 10 min ajan voimakkaasti käsin.

Tomaattikastike:
Mutti kokonaisia kuorittuja tomaatteja (tölkki).
Suolaa 5ml/tölkki
Valkosipulia 1 kynsi/tölkki veitsen lapella murskattuna
Oliiviöljyä 1 rkl/tölkki
Basilikaa 1 puska/2 tölkkiä
Anna maustua 2 tuntia jääkaapissa.
Pizzan täyttäminen:
Kolmeen pyöreään pizzaan menee siis noin 2 tölkkiä tomaattikastiketta.
Margherita:
n. 1/3 tomaattikastikkeesta
150 g eli 1 pallo mozzarellaa
Prosciutto:
Muuten sama kuin yllä, mutta lisäksi ilmakuivattua kinkkua ja rucolaa.
Lue alkuperäinen kirjoitukseni Pizze-kirjasta täältä.
